Specials

 

MICRODERMABRASIE

Een topbehandeling: MICRODERMABRASIE

Een microdermabrasie behandeling geeft snel hele mooie resultaten, al na één keer zie je al verschil. Je kunt het als een eenmalige behandeling ondergaan als een oppepper maar ook in kuurverband om het beste en mooiste resultaat te krijgen.

Hoe werkt Microdermabrasie precies op de huid?

Microdermabrasie is een intensieve peeling met een apparaat om dode huidcellen te verwijderen. De huid wordt vacuüm gezogen en tegelijkertijd worden micro-kristallen onder druk tegen de huid gespoten. De kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide en geven geen beschadigingen aan de huid. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Hoe meer behandelingen je ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn.

Wat doet Microdermabrasie met je huid?

Microdermabrasie werkt in de opperhuid, dit is onze bovenste huidlaag. Doordat de dode huidcellen verwijderd zijn, is de huid nu beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid zal na de microdermabrasie behandeling veel gladder aanvoelen en er egaler en mooier uitzien.

Wat kan je behandelen met Microdermabrasie?

Microdermabrasie is voor bijna iedereen geschikt en onderstaande kan er mee behandeld worden:

fijne rimpels
huidveroudering
oppervlakkige pigmentvlekken
acne littekens (vlekjes)
zonneschade
rokershuid
grove poriën
grove huidstructuur
futloze huid

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is een beetje verschillend per persoon en leeftijd. Als we ouder worden gaat onze celdeling trager worden waardoor we dan ook meer behandelingen nodig hebben. Een indicatie is 6 behandelingen tot ongeveer 40-45 jarige leeftijd en ben je ouder dan is het gemiddeld 8-10 behandelingen. Een kuur geeft het beste en mooiste resultaat.

Hoeveel behandelingen mag je doen? Je mag 2 maximaal 2 kuren per jaar volgen. Daarna ga je tussentijds het resultaat onderhouden met 1 behandeling per 4-6 weken. Als je een kuur volgt mag je 1 keer per week – 2 weken een behandeling ondergaan.

Is Microdermabrasie pijnlijk? Nee, de behandeling is helemaal niet pijnlijk en wordt zelfs door sommigen als ontspannend ervaren.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Het kan zijn dat de huid er even rood uitziet direct na de microdermabrasie behandeling maar dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Soms komt het voor dat de huid heel lichtjes gaat schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is, dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet.

De nabehandeling van een Microdermabrasie behandeling

Jouw huid is na de behandeling heel goed in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is het belangrijk om goede producten met hoge percentages werkstoffen te gebruiken. De eerste week na de behandeling is een sunblocker (SPF 30-50) aan te raden. Omdat jouw huid nu ook gevoeliger is geworden voor UV-straling is het belangrijk om dagelijks een dagcreme met UV-bescherming (SPF) te gebruiken.

Niet doen na de Microdermabrasie behandeling

Ga niet in de felle zon zitten 2-4 weken na de behandeling. Zorg ervoor dat je dit ook minimaal 2 weken voor de microdermabrasie behandeling niet hebt gedaan. Daarnaast is het beter om de eerste week niet te gaan zwemmen in chloorwater. De voorkeur heeft ook om minimaal 2 dagen geen make-up te gebruiken.

Contra-indicaties voor de Microdermabrasie-behandeling

Er zitten wat contra-indicaties aan de microdermabrasie behandelingen.
Je mag GEEN microdermabrasie ondergaan bij:

moedervlekken
eczeem
psoriasis
huidontstekingen
koortslip
zonverbranding
vitamine A medicatie (Isotretinoine, Roaccutane)*
rosacea
huidkanker
actieve acne
herpes
actinische keratose
*Heb je vitamine A medicatie gebruikt dan moet je minimaal 9 maanden gestopt zijn hiermee.


Wat kost de Microdermabrasie behandeling
Niet onbelangrijk is uiteraard ook de prijs van deze effectieve behandeling
De prijs voor een behandeling is € 65,-
Een kuur van 3x binnen 3 maanden € 180,-
Een kuur van 6x binnen 6 maanden € 325,-

Bij aanvang van de behandeling/kuur bespreken we de conditie van de huid en de verwachte resultaten en behandelingen naar wens.

 

 

 

Dr Temt glycolzuurpeeling

Glycolzuur is een van de meest bekende peelings om de huid een jeugdige uitstraling te geven en om de huid te verstevigen. Een glycolzuurpeeling peelt de opperhuid door de dode huidcellen los te weken.
Als de cellen losgeweekt worden, wordt de huid geëxfolieerd en vernieuwd de huid zich. De huid wordt zachter en gladder. Oppervlakkig pigmentatie en een vale teint kunnen worden verminderd.
Daarnaast stimuleert het de productie van collageen en elastine en het laat de huid stevig, zacht en glad aanvoelen. De huid ziet er zichtbaar jonger en stralender uit.

Losse behandeling € 39,50

Kuur van 6x (in hooguit 6 maanden) € 197,50    5+1 gratis